vineri, 8 octombrie 2010

Feteasca Neagra Maiastru 2008

Se pare ca in 2008, producatorii romani n-au dat dovada de prea multa maiestrie, cel putin nu atunci cand a venit vorba de Feteasca Neagra. Urmatoarele postari, in cardasie cu asta, vor incerca sa demonstreze aceasta afirmatie. Desigur, totul e subiectiv, daca mai e nevoie sa spun asta.

Voi vorbi deci pe scurt despre Feteasca Neagra frumos numita Maiastru si produsa in fatidicul an 2008 de cei de la Carl Reh. E un vin de supermarket, nu tocmai scump, iar la o prima intalnire, acum cateva luni, n-a parut prea rau, in ciuda unor mici probleme. Se pare insa ca timpul petrecut in raft nu i-a prins tocmai bine.

Voi incepe cu ce-a fost bine. Partea interesanta a acestui vin e atacul - fructat si puternic, un pic picant, invaluie in forta, daca se poate zice asa. Nici mirosul nu-i de lepadat de fapt - acolo pruna (nu chiar uscata) e la putere, dar e dublata de ierburi aromatice si parca lemn - desi nu-s deloc sigur ca vinul asta a vazut lemnul la fata. Nu e foarte intens, dar e placut.

Insa dupa mirosul bun si atacul excelent, edificiul se prabuseste rapid. Vinul devine brusc tern, apos, neinteresant - doar un usor element piperat, picant mai ramane in picioare, insa e dublat neplacut (si ciudat) de un sentiment de drojdie si de bule fine de gaz. Postgustul e destul lung, dar la fel, ciudat si unidimensional. Taninii sunt medii, daca asta mai intereseaza pe cineva.

70 de puncte? Probabil ca da, din punct de vedere al calitatii l-as compara cu produsul celor de la S.E.R.V.E., chiar daca e destul de diferit in exprimare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu