marți, 7 decembrie 2010

Legenda Pinot-ului Noir de Transilvania (editia 2008)

Vinul asta e facut mai degraba in Banat (cramele Recas), si in plus mai are si un nume dubios: V The Legend of Transylvania - Pinot Noir 2008. Oare V vine de la Vlad, sau direct de la vampir? Contraeticheta mai zice si ceva de immortality si alte chestiuni, dar chiar si rabdarea bautorului de vin are o limita. OK, o fi probabil destinat exportului prin tari anglo-saxone, unde va fi vandut pe bani putini unor oameni care au auzit de Transilvania doar de prin filme - deci sa zicem ca ideea de marketing poate fi iertata, mai ales ca referinta e un pic voalata.

Licoarea e facuta mai inspirat decat prezentarea - are arome de coacaze, mure, afine si visine, dublate de o nota de pruna uscata, peste care se mai simt ciuperci dar si ceva vegetal-frunzos. Gustul e dominat de visine, cirese amare si o placuta impresie de tutun uscat, chiar cu ceva sugestii carnale, insa toate aceste senzatii dispar destul de rapid dupa inghitire. Corpolenta vinului e medie, taninii sunt surprinzator de fermi, dar fini, iar aciditatea pare o idee prea agresiva.

In concluzie, nu e un vin legendar, dar e unul destul de bun, mai ales pentru pretul la care e vandut. Pe scara mea subiectiva ii dau 79 de puncte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu