marți, 18 ianuarie 2011

Castel Bolovanu Cabernet Sauvignon 2006 - Vinarte

Aceasta va fi povestea plina de peripetii a unui Cabernet Sauvignon autohton. S-a nascut in 2006 pe dealul Bolovanu din Samburesti. Intr-un castel, sau macar in ceea ce se dorea a fi primul chateau din Romania. Din cauza asta, a fost un pic cam rasfatat in timpul unei copilarii altfel linistite. Si tot din cauza asta, adolescenta i-a fost zbuciumata. L-au scos pe rafturi de magazin, desi avea tanini puternici si agresivi, aciditate, iar gustul te lovea ca o bata groasa de lemn de stejar. Apoi, dintr-un motiv sau altul, a disparut o vreme. Trecerea adolescentei ii adusese revelatia ca poate face mai mult in viata decat sa-si agreseze comesenii. Dar in loc sa profite de energia tineretii, s-a retras sa mediteze la o manastire budhista. Si in 2010, de Craciun, a revenit. Era deja un tip la vreo 40 de ani, usor grizonat, cu o alura de individ interesant. Dar hai sa nu ne incredem in aparente si sa-l studiem mai bine.

Culoarea e un rosu intens cu usoare note caramizii. Incepe sa i se vada varsta.
Nasul aduce a eucalipt, piper negru, fructe confiate, vanilie, lemn, ceva eteric. Poate un pic de zmeura.
Gustul e destul de sters, dominat prea mult de lemn, iar o nota usor acra pe final nu ajuta deloc.
Taninii sunt moi si ii lipseste corpolenta.

Impresia generala e ca desi aromele initiale sunt interesante si intrucatva promitatoare, gustul ciudat, lipsit de echilibru, strica totul. E prima oara cand intalnesc nu o bomba de fruct, ci una de lemn si eucalipt.

Stiu ca v-am promis o poveste si mi-ar fi placut sa spun una, insa vinul mi-a oferit doar inceputul. Nu va mai obosesc cu personificari, oricum nu stiu ce s-a intamplat de fapt cu el. Scorul e de 73 de puncte - la banii astia (23 de lei) se pot gasi destule vinuri mai bune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu