vineri, 11 februarie 2011

Merlot 2008 - Domeniile Dealu Mare Urlati

De la producatorii Fetestii Negre Paganus (despre care poate ati auzit prima oara pe acest blog) vine si acest Merlot din 2008 (sau poate din 2009, nu e prea clar). In paranteza fie spus, stiu ca pe sticla din poza scrie mare "Burgund", dar voi imaginati-va ca ar scrie Merlot. In orice caz, vinul e considerat ca fiind parte din gama premium (la doar 27 de lei?), asa ca ma asteptam sa fie destul de bun.

Imediat dupa deschidere si turnarea in pahar, apare o aroma neobisnuita si intensa de nuci uscate, decojite. Totusi, o scurta aerare face ca senzatia asta (probabil data de folosirea de chips-uri de lemn) sa se estompeze, aducand in prim-plan note de visine, prune si coacaze.

Tot aerarea aduce si echilibru gustativ, impresiile de lemn destul de puternice initial domolindu-se. Nu va asteptati la cine stie ce complexitate - visina domina ansamblul, si in rest nu prea mai e mare lucru. Postgustul se exprima in special prin note lemnoase (cu aceeasi senzatie ciudata de nuca). Taninii sunt prietenosi, dar din pacate vinul nu exceleaza prin aciditate.

In consecinta, nimic foarte interesant in aceasta sticla. Un vin rezonabil, de vreo 74 de puncte, ceea ce e un pic cam putin pentru pretul propus.


In episodul urmator, Cabernet Sauvignon Paganus 2007 de la acelasi producator, dupa care voi re-aborda Feteasca Neagra Cocosul a celor de la Recas.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu