marți, 15 martie 2011

Cabernet Sauvignon Byzantium 2005 - Halewood

Nu stiu cum de l-am gasit in supermarket (Mega Image), insa anul fabricatiei m-a facut curios - vinurile de 20 de lei din 2005 nu sunt tocmai o prezenta comuna in rafturile vreunui magazin. Iata si rezultatul:

Culoare rubinie nu prea intensa. Miros de fructe de padure, visine, menta si nuante vegetal-verzi destul de puternice - ardei, lemn verde. Atacul sugereaza timid visine si fructe de padure rosii, insa senzatii de menta, piper si brusture acopera rapid intreg peisajul. Finalul continua in aceeasi nota vegetala, cu o amareala usor neplacuta - dar din fericire e scurt. Aciditate inca buna, tanini rarefiati, neagresivi. In ansamblu, un vin cam prea auster/vegetal/unidimensional pentru gustul meu, in consecinta de nerecomandat - 67 de puncte.

3 comentarii:

 1. Sorin,
  Am avut si eu recent o experienta asemanatoare cu un Byzantium Rosso di Valachia de prin 2006 cred. Fara a impresiona, vinul a fost ok. E adevarat insa ca Rosso di Valachia a fost de la bun inceput un vin mai rasarit, ceea ce nu pot spune despre CS.

  RăspundețiȘtergere
 2. 2005 a fost dezastruos in Dealu Mare, deci nu ma mira...

  RăspundețiȘtergere
 3. Cam asta e ce face curiozitatea din bani - 20 de lei scursi la canalizare. Cat despre Rosso di Valachia, sunt tentat de ceva vreme sa incerc unul, si voi avea grija sa nu fie din 2005. :)

  RăspundețiȘtergere