marți, 19 iunie 2012

Sauvignon Blanc "Life from Stone" 2010 - Springfield

S-ar putea zice destule clisee despre vinul asta: ca nu e un vin usurel, de baut la terasa. Ori ca e genul de vin polarizant, pe care ori il urasti ori il iubesti. Ce pot zice cu certitudine e ca mie nu-mi aminteste de mirosurile copilariei, de fructe coapte si flori, de zile insorite de primavara. Poate de ploaie si vant, de o carare de munte pe care se coboara ceata, de natura asa cum e ea - frumoasa, dar prietenoasa si ostila in aceeasi masura.


Da, vinul e foarte mineral, acid, vegetal, balansat doar de un strop de impresii fructate, un pic taninos, dens si cu textura rugoasa. Dar pare sa fie pur si simplu expresia autentica a locului in care s-a nascut, a solului pietros si neprietenos dintr-un loc in care ziua e prea cald iar noaptea prea frig. Loc pe care o mana de oameni albi si negri l-au transformat in vie, dupa care au zambit pentru a fi imortalizati intr-o poza alba si neagra pe care am primit-o si eu acasa odata cu sticla, ca ma faca sa inteleg mai bine despre ce e vorba.

Vinul asta, daca esti pregatit sa-l accepti asa cum e, emotioneaza. E frumos asa salbatic, iar cu timpul va mai castiga echilibru. Insa in acest stadiu al evolutiei lui, frumusetea de care vorbesc imi seamana mult cu frumusetea muzicii pe care o facea Tori Amos acum vreo 15 ani. Emotionala, autentica, dar nu neaparat armonioasa (in sensul clasic al cuvantului) sau usor de ascultat:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu