vineri, 5 aprilie 2013

Cabernet Sauvignon Grand Selection 2003 - Wine Princess

Nu l-am intalnit niciodata pe Balla Geza (creatorul acestui vin) si ma gandesc, la modul cel mai neserios cu putinta, ca poate e mai bine asa. Fiindca omul pare un tip dur, foarte dur. Cand ii incerci vinurile rosii, constati ca pana si Pinot Noir-ul din 2006, in ciuda culorii destul de delicate, are tanini neiertatori.

Cat despre acest Cabernet Sauvignon, pare conceput taman pentru a face sa taca (prin uscarea si anestezierea gurii) pe cineva care vorbeste prea mult si nu tocmai la obiect - de exemplu, pe vreun blogger de vin care tocmai incearca sa detecteze arome florale intr-un pahar de apa minerala. Insa daca deschizi sticla, bei un pic si pe urma o lasi peste noapte in frigider, s-ar putea ca a doua zi sa ai surpriza ca respectivul blogger de vin nu se mai poate opri din efuziuni lirice. Mda, taninii devin un fel de tigri dresati - adica nu tocmai inofensivi, dar iti dau o sansa sa scapi cu viata si sa povestesti despre vin.

Si ai ce povesti, fiindca aromele sunt chiar mai interesante ca-n prima zi. Pe mine m-a impresionat combinatia de sugestii mai degraba pamantoase (tutun, pamant, frunze uscate) cu impresii eterice, de eucalipt si piper. Sunt sigur ca cititorii mei vor gasi o metafora potrivita pentru treaba asta - ceva de genul tarancuta robusta cu privire diafana si voce de inger. Eu ma voi multumi sa va zic ca mi-a placut foarte mult vinul si ca, dincolo de tanini, Balla Geza e un om care stie la ce e buna aciditatea si care stie sa faca pana si o bestie sa paseasca gratios in fata spectatorilor. Iar la respectivul spectacol isi vinde biletele fara sa aiba nevoie de afise cu culori, cuvinte, ori arome bombastice, cum fac alte case asa-zis mai mari.

Un comentariu:

  1. Mda, face vinuri serioase si old school omul asta; pana si Merlot-ul 2007 entry, abia dupa 24 de ore era integrat cum trebuie.

    RăspundețiȘtergere