miercuri, 17 aprilie 2013

Les Garrigues 2010 - Domaine Montirius

Vinul acesta e facut de acelasi producator ca si cel din precedenta postare, dar e destul de diferit (ceea ce, in opinia mea, nu e deloc un lucru rau). In primul rand vine din mai cunoscuta regiune Vacqueyras, tot din partea sudica a Vaii Rhone-ului si e un asamblaj de Grenache si Syrah, cu cel dintai majoritar. E si el "biodinamic" si provine din vii vechi.

E un vin mult mai fructat, cu miros foarte intens, care aduce un pic a fructe confiate, insa are aceeasi aciditate excelenta si un corp suficient de zvelt (in rotunjimea lui) incat sa nu fie deloc obositor. Sigur, si senzatiile de ierburi aromatice care domina finalul il fac foarte placut, la fel ca si lipsa baricului. Un vin interesant, fructat si suculent, persistent, cu personalitate - singurul defect fiind pretul la care poate fi cumparat (de pe vin-de-vie.ro). Sigur, pentru cei interesati de astfel de lucruri, tinand cont ca vinul are 17/20 de la Jancis Robinson sau 90-93 de la Parker, raportul pret-calitate nu e deloc unul rau, mai ales comparat cu o anumita gama recent mediatizata pe la noi.

Vinul merita in mod sigur incercat - si cred ca si-ar fi dezvaluit mai multe valente daca ar fi supravietuit mai mult in sticla.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu