sâmbătă, 18 mai 2013

Cuvée Guilhouret Jurançon sec 2011 - Domaine Clos ThouVinul asta vine dintr-o regiune de la poalele Pirineilor, cunoscuta mai degraba pentru vinurile ei dulci. E facut din Gros Manseng, Petit Courbu si Camaralet - deci are avantajul ca daca il beti, veti fi incercat dintr-un foc trei soiuri rare de struguri, daca va intereseaza asa ceva.

Culoarea e aurie, intensa, usor rosiatica.

Mirosul e si el incredibil de intens, dominat de impresii de fructe tropicale: mango, ananas si coaja de lamaie. Din fericire, exista si o contragreutate mineral-tonica evidenta, care-l face foarte placut.

In gura e exact asa cum sugereaza mirosul: carnos, voluptos, tropical. Dar are si o aciditate super si un final tonic si lung. Un vin hedonist, dar fain, puternic fara sa fie supraponderal. Si cere inca un pahar.

Merge bine cu cea mai trendy vagauna a Bucurestiului: centrul vechi. Amestec inegalabil de mizerie, spoiala, oameni si cladiri care incearca sa para altceva decat sunt, dar si de oameni faini, tinerete, energie (fara "a" la sfarsit) si chiar putina istorie, mai mult sau mai putin frumoasa. Intr-o seara mai rece, dupa ploaie, cand terasele sunt mai degraba goale, un pahar de vin poate fi pretextul perfect pentru a observa oameni sau, daca aveti asemenea predispozitii, nori.

Importat tot ce cei de la vindevie.ro, a caror selectie de vinuri o apreciez din ce in ce mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu