joi, 16 octombrie 2014

Meerlust Rubicon 2008

Nu stiu daca obtinerea unui vin de Bordeaux in jungla amazoniana, Patagonia sau desertul Gobi e visul oricarui vinificator ori proprietar de crama. Nu-i exclus, daca te iei dupa multitudinea de exemplare venite din cele mai fistichii colturi ale lumii (am inteles ca ar fi unele chiar si pe langa Buzau :D).

In orice caz, apeland la vasta mea experienta, pot afirma cu tarie medie+ ca "Bordeaux blend"-urile din Africa de Sud sunt printre cele mai elegante si apropiate de modul de exprimare al originalului.

Iar cel din fotografie este un clasic - sau mai degraba, un clasic care a renuntat sa mai fie clasic si fuge sa imbratiseze modernismul (care, de altfel, e posibil sa se fi perimat si el nitel pe durata anterior-mentionatei alergari).

Revenind cu picioarele pe masa de degustare, intalnim prin aburii care plutesc deasupra lichidului diverse substante exogene, cum ar fi: gem de afine, visine coapte, paprika si niste interesante tonuri de fum rece si cenusa - de altfel deloc straine si altor exemplare sud-africane. In continutul paharului intalnim cam aceleasi lucruri, insa mai interesanta e senzatia usor neasteptata de suculenta, intrerupta ce-i drept de niste tanini fermi dar corecti ca justitia de pretutindeni. In timp ce postgustul evoca cu o fidelitate incredibila senzatia de cenusa care ti s-a lipit (mai degraba din rea-vointa decat accidental) de friptura proaspat luata de pe gratar.

Mai trebuie mentionat si ca pentru intalnirea senzatiilor descrise cu atata acuratete in randurile anterioare a fost nevoie de o aerare serioasa - adica o noapte si-o zi petrecute in frigider de sticla pe jumatate goala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu