joi, 19 martie 2015

Cabernet Sauvignon & Merlot 2011 - Corcova

Daca prima editie a acestui cupaj de la Corcova a fost o mica revelatie, urmatoarele au marcat inceputul unei relatii tumultoase cu baricul - care s-a dovedit de-a lungul anilor un partener agresiv si dominator. Insa lucrurile par ca s-au indreptat in 2011 - si nu ca urmare a unui divort, ci a unui neasteptat compromis comun.

In consecinta, aromele sunt dominate de impresii usor gemoase de fructe negre, bine condimentate, cu niste laturi carnoase, minerale si eterice demne de invidiat. Gustativ incepe cu senzatii dulcege, supracoapte, dar se termina sobru, sec si condimentat, cu tanini fermi si fini. Mai important e ca are suculenta, insa si eleganta - o combinatie imbatabila la pretul cerut pe el. Pare-se ca medalia de aur obtinuta anul trecut la IWCB n-a fost intamplatoare. 87/100

Ah, da, si cand citesc genul asta de review laudativ, prima intrebare pe care mi-o pun e "daca vinul e asa misto, de ce doar X puncte?". In cazul de fata, pentru ca ar fi putut fi mai concentrat si pentru ca mi-as fi dorit mai multa aciditate si sobrietate. Oricum, raportul pret-calitate e imbatabil (poate cu exceptia discount-urilor babane de stiti-voi-unde).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu