joi, 14 mai 2015

Viognier 2014 - Ktima Gerovassiliou

Acest Viognier fermentat in baric de stejar, provenind de la unul din cei mai apreciati oenologi greci, e considerat de unii drept cea mai reusita incarnare a acestui soi in afara Vaii Rhone-ului. Fiind din recolta 2014, nu s-a indepartat prea tare de momentul imbutelierii, mai ales ca a mai petrecut ceva timp in baric si pe drojdii, dar chiar si-asa ma asteptam sa fie deja suficient de interesant. Si cum n-am mai avut rabdare sa-l tin, veti citi astazi despre el.

Aromele au fost mai putin intense decat ma asteptam, dar in mod cert expresive. Caise coapte, portocale, caprifoi, doar un pic de vanilie si condimente - nimic nu pare fortat, vulgar sau nelalocul lui. Gustativ e plin, texturat si onctuos, dar in acelasi timp usor si proaspat - lucru care-mi place mult de tot. Mijlocul vine cu impresii dulcege iar finalul nu e teribil de sec - si cu toate astea impresia generala e de armonie si, ma repet, prospetime. Exista si o mica nuanta amaruie pe final, suficient de subtila incat sa faca ansamblul mai interesant.

Un vin rafinat, elegant. 90/100 - am mai zis asta, complexitatea nu e ceva ce loveste in moalele capului si nici nu inseamna o lista cat mai lunga de arome.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu